Artiesten springen in de bres voor chef in nood

Artiesten springen in de bres voor chef in nood

Vorige vrijdag werd het trendy restaurant Humphrey in de Sint-Laurensstraat in Brussel getroffen door een friteusebrand. De keukenruimte op de kelderverdieping werd volledig verwoest. Er werd de voorbije dagen met man en macht gewerkt om de schade op te ruimen en het restaurant weer operationeel te krijgen. Uitbaters Glen Ramaekers en zijn partner Julie De Block kregen hulp uit onverwachte hoek. Gitarist Eli Goffa en violist Kevin Van Staeyen van Le Trio Perdu treden namelijk op zaterdag 9 juni op ten voordele van het restaurant. De Basement Sessions, die om 19 uur van start gaan, kregen voor de gelegenheid de symbolische naam “Phoenix Sessions” mee.

Restaurant Humphrey opende twee jaar geleden zijn deuren vlakbij het Brusselse Stripmuseum in het gebouw waar ook het onafhankelijke platenlabel [PIAS] (de afkorting van ‘Play it again, Sam’) is gevestigd.

“Eten is net als muziek een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven. Beiden laten niet onverschillig. Daarom luidt de baseline van ons logo ’Restaurant & much more'. De zogenaamde basement sessions zijn daar een mooi voorbeeld van. Het zijn evenementen waar onverwachte culinaire hoogstandjes gecombineerd worden met live music in de gezellige [PIAS] concertruimte vlak naast ons restaurant.”, aldus chef-uitbater Glen. "Bovenop het normale Humphrey Basement Session-aanbod van food-pairing, Finse drankjes en muziek, zal er morgen ook een After Party worden georganiseerd met o.a. cocktailjongleren en tal van deejays, muzikanten, chefs en sympathisanten. HHet is hartverwarmend vast te stellen hoeveel mensen hulp hebben aangeboden om Humphrey opnieuw uit de as te doen herrijzen."

Omtrent Humphrey
Humphrey’s aanpak draait rond ecologie, duurzaamheid en gezondheid. Glen Ramaekers werkt de gerechten uit en is verantwoordelijk voor de organisatie in het restaurant. Onder zijn impuls zijn Filippijnse invloeden in de keuken nooit ver weg. Julie staat mee in voor het beheer van het restaurant. Zij onderhoudt ook de Humphrey Garden, waar groenten en eetbare bloemen worden gekweekt.

Het Humphrey team verzorgt tevens de catering op evenementen zoals Eat Brussels en Tommorowland.
www.humphreyrestaurant.com

 

PRAKTISCH

The PHOENIX SESSIONS
Zaterdag 9 juni om 19 uur

[PIAS] – Humphrey
Sint-Laurensstraat 36-38

Voor meer info: https://www.facebook.com/events/197168877680065/

Contacteer ons
Yves Panneels Force3 - PR & Communication
Yves Panneels Force3 - PR & Communication
Over Restaurant Humphrey

Restaurant Humphrey heeft zijn naam te danken aan de bekende acteur Humphrey Bogart en het citaat ‘Play It Again Sam’ dat refereert naar de film Casablanca. Humphrey heeft namelijk zijn intrek heeft genomen nabij het Stripmuseum, in het gebouw waar ook het onafhankelijke platenlabel [PIAS] (‘Play it again, Sam’) is gevestigd. www.humphreyrestaurant.com

Restaurant Humphrey
Sint-Laurensstraat 36-38
1000 Brussel