Copa Jerez evenement in restaurant Humphrey te Brussel

Copa Jerez evenement in restaurant Humphrey te Brussel

Op maandag 2 oktober 2017 vindt in restaurant Humphrey te Brussel een culinair evenement plaats rond het thema Jerez.  Glen Ramaekers en Robin Leypoldt van restaurant Humphrey namen in juni 2017 deel aan de befaamde internationale wedstrijd ‘Copa de Jerez’ (www.sherry.wine/copa-jerez). Op dit internationale concours sleepten zij de prijs van de meest creatieve pairing in de wacht. Om dit te vieren werkte wijnhandel La Buena Vida samen met het team van Humphrey een mooi en afwisselend programma uit met een lunch, workshop, vrije tasting van het gamma van de  wijnhuizen Gutiérrez Colosía, D.O. JerezXimenez – Spinola, D.O. Jerez Toro – Albala en D.O. Montilla-Moriles en ’s avonds nog een diner. Bodega Gutiérrez Colosía zal die dag persoonlijk aanwezig zijn om al zijn wijnen te laten proeven.

Nieuwe wijnbar
Binnenkort komt er ook een nieuwe wijnbar voorraan in het restaurant. Glen Ramaekers: “Het voorste gedeelte van het restaurant wordt omgetoverd tot lounge. Daar worden vooral wijnen, wijncocktails en een aantal ambachtelijke bieren in combinatie met kleinere gerechten geserveerd (o.a. Humphrey Classics). Humphrey wil een breed publiek blijven aanspreken. Iedereen is welkom om een glaasje te komen drinken in de wijnbar, een snack te eten na het werk of uitgebreid te lunchen of dineren. In afwachting dat de wijnbar volledig klaar zal zijn, kan ondertussen iedereen al terecht aan de keukenbar en de chefs gadeslaan wanneer ze aan het werk zijn in de open keuken.

Tram Experience met een Filipijns randje
Restaurant Humphrey verleent ook zijn medewerking aan ‘Tram Experience’. Daar kunnen liefhebbers van de fijne gastronomie nog de hele maand genieten van het Filipijnse menu dat bestaat uit hapjes met miniprei uit de tuin van Humphrey, pindasaus, adobo van bieten en knolseldermiso. Het voorgerecht is een kinilaw van rauwe gemarineerde zeebaars, kokos en kalamansi. Als hoofgerecht wordt rundsvlees, gemarineerd op Filipijnse wijze, met pompoenchutney en rijst in een bananenblad geserveerd. Het dessert is een groot chocolade-truffelei. Alle gerechten zijn afgewerkt met eetbare bloemen en kruiden uit de eigen tuin.

Restaurant Humphrey heeft zijn naam te danken aan de bekende acteur Humphrey Bogart en het citaat ‘Play It Again Sam’ dat refereert naar de film Casablanca. Humphrey is namelijk gevestigd nabij het Stripmuseum, in het gebouw waar ook het onafhankelijke platenlabel [PIAS] (‘Play it again, Sam’) is gevestigd. Humphrey hanteert een innovatieve aanpak, die draait rond ecologie, duurzaamheid en gezondheid. De binnentuin van het restaurant is daarvan een mooi voorbeeld.
Glen houdt zich momenteel vooral bezig met de uitwerking van de gerechten en de organisatie in het restaurant. Onder Glens impuls zijn de Filippijnse invloeden in de keuken nooit ver weg. Samen met zijn vrouw Julie beheert hij het restaurant. Zij besteedt veel aandacht aan de Humphrey Garden (#eenjuliekedoen), de zelfgekweekte groenten en eetbare bloemen en helpt ook in de zaal en met de evenementen.
Naast het restaurant zorgt het Humphrey team ook voor catering en vertegenwoordigen ze het restaurant op evenementen zoals Eat Brussels en Tommorowland.
www.humphreyrestaurant.com

Over Restaurant Humphrey

Restaurant Humphrey heeft zijn naam te danken aan de bekende acteur Humphrey Bogart en het citaat ‘Play It Again Sam’ dat refereert naar de film Casablanca. Humphrey heeft namelijk zijn intrek heeft genomen nabij het Stripmuseum, in het gebouw waar ook het onafhankelijke platenlabel [PIAS] (‘Play it again, Sam’) is gevestigd. www.humphreyrestaurant.com

Restaurant Humphrey
Sint-Laurensstraat 36-38
1000 Brussel